Fondsenwerving: ideeën voor de ouderraad

De ouderraad van scholen houdt zich bezig met het organiseren van activiteiten, zoals vieringen of acties opzetten om geld in te zamelen voor een school project. Deze acties moeten niet alleen leuk, maar ook lucratief zijn. En daarom delen wij enkele mogelijkheden om dit te doen!

 

De klassieker: verkopen van chocola of bloembollen

Het verkopen van chocolade met Kerst of Pasen blijft populair. Wie houdt er immers niet van chocolade? We kunnen er niet genoeg van krijgen, en daarom zijn veel ouders enthousiast over deze actie.

 

Daarnaast is het verkopen van bloembollen in het najaar of voorjaar is ook een effectieve manier om geld in te zamelen. Deze actie kan heel goed ingezet worden om een educatieve tuin op school aan te leggen. De actie levert gemiddeld €600!

 

Om ervoor te zorgen dat het een succesvolle actie wordt, kun je de hulp inschakelen van bedrijven die gespecialiseerd zijn in het inzamelen van geld. Baltus Holland helpt jou hier graag bij en biedt alles wat nodig is om er een succesvolle actie van te maken: gratis catalogus, de producten, verkoopmateriaal en communicatiemiddelen. Per actie kan de winst oplopen tot 40% van de totale omzet.

 

Creatie en verkoop van gepersonaliseerde producten

Gepersonaliseerde producten zijn ontzettend populair, en zijn ook zeer geliefd bij kinderen. Aan het begin van het schooljaar worden schoolfoto’s gemaakt. Deze kunnen gebruikt worden om bijvoorbeeld kalenders van te maken. Deze kunnen verkocht worden en de opbrengst ervan kan gebruikt worden om een project te financieren. Daarnaast kunnen ook kindertekeningen gebruikt worden op producten te personaliseren, zoals theedoeken, mokken, t-shirts, tassen, etc.

 

Een ander idee is een receptenboek dat wordt bepaald door de kinderen. Het is heel simpel: elke leerling kiest een recept. Deze recepten worden verzameld in een receptenboek, dat verkocht kan worden om de school financieel te ondersteunen.

 

Kermis en andere evenementen

Hoe kun je het schooljaar beter afsluiten dan met een kermis! Voor veel ouderverenigingen op de basisschool is dit bijna een traditie geworden. De kermis is een ideaal moment om geld in te zamelen. Dit kan gedaan worden door het verkopen van producten en het organiseren van een tombola of loterij. 

 

Communicatie is de sleutel tot succes

Wat voor actie je ook organiseert, onthoud dat communicatie ontzettend belangrijk is. Dat is één van de sleutels tot het succes van een verkoopactie.